Kategorier
Event Hälsofrämjande Processer Movement Samarbeten

Sommar på Vårväderstorget


Hej, vem är du?
Jag heter Edvin Hofling och är arbetsledare på GöteborgsLokaler.

Vad gör du på Vårväderstorget?
Jag är platsansvarig för sommartorget. Med mig har jag fyra st sommarjobbare från Göteborgs stad.

Vad är sommartorget?
Det går ut på att skapa en trygg miljö för barn och ungdomar under sommaren. Vi har märkt att det kommer många yngre barn som vill leka. Det är roligt att kunna vara med och driva sommartorget. GöteborgsLokaler genomför sommartorg på flera platser i staden. Nu kör vi här på Vårväderstorget fram till fredag och sen flyttar vi till Kortedala torg och är på plats där i två veckor.

Vad har ni fått för respons av besökarna?
Det har varit bra bemötande hittills. Många tycker att det är bra att det händer nåt på toget. Många av barnen kommer tillbaka vilket är ett bra kvitto på det vi gör. Nu har vi lärt känna flera av besökarna.

 

Faktaruta GöteborgsLokaler
GöteborgsLokaler förvaltar kommersiella lokaler för butik, kontor och kommunal verksamhet. Samtliga lokaler och fastigheter är geografiskt placerade inom Göteborgs kommun och en stor del av lokalerna är koncentrerade kring stadsdelstorg. Företaget förvaltar 20-tal handelsplatser i Göteborg, bland annat Friskväderstorget och Vårväderstorget.

 

Vårväderstorget är hjärtat i Biskopsgården. Det mest kompletta närtorget i Göteborg, byggt i italiensk stil i terrassform och bågar. Vårväderstorget är torget med egen kollektivhållplats och kan stoltsera med ett trettiotal verksamheter där de flesta branscher finns representerade. Här finns all tänkbar service, både välsorterade butiksverksamheter samt även lokaler för vård, tandläkare och socialkontor. Vårväderstorget är byggt 1958 av Helge Zimdahl, Zimdahls Arkitektkontor AB och ombyggt 1990 av ABAKO Arkitektkontor AB.

Källa: https://www.goteborgslokaler.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *