Kategorier
Movement

Movement Gbg

 

2022 är ett valår. Flera partiledare kommer till Frihamnen under augusti. Då har alla Göteborgare chansen att träffas över traditionella gränser och barriärer. Nu ska fler röster bli hörda – röster från Biskopsgården. Och många ungdomar är förstagångsväljare.

Göteborgs stad har fem särskilt utsatta områden. Biskopsgården är ett. Under sommaren ska flera aktörer gå ihop för att skapa bestående social förändring genom att ge ungdomar egenmakt för att skapa meningsfulla platser med kulturella, sociala och fysiska aktiviteter.

Movement är en social rörelse ledd av ungdomar. Det handlar om hälsa och kultur. Movement gör det möjligt att barn och ungdomar gör stadens offentliga rum till sina egna. Det behövs flera inkluderande platser.

Ungdomar får jobb, blir lokala förebilder för barn och tillsammans skapar vi alla en bättre framtid.

Movement använder entreprenörskap, rörelseglädje och kulturella uttryck som medel för att skapa positiv utveckling för barn, ungdomar och samhället.

Basket, dans och en ung redaktion utgör kärnan av det tio veckor långa evenemanget. Redaktionen gör att ungdomarna röster blir hörda!

Resultatet av ungdomarnas engagemang kan ställas ut under Frihamnsdagarna under hösten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *