Movement Gbg

 

2022 är ett valår. Flera partiledare kommer till Frihamnen under augusti. Då har alla Göteborgare chansen att träffas över traditionella gränser och barriärer. Nu ska fler röster bli hörda – röster från Biskopsgården. Och många ungdomar är förstagångsväljare.

Göteborgs stad har fem särskilt utsatta områden. Biskopsgården är ett. Under sommaren ska flera aktörer gå ihop för att skapa bestående social förändring genom att ge ungdomar egenmakt för att skapa meningsfulla platser med kulturella, sociala och fysiska aktiviteter.

Movement är en social rörelse ledd av ungdomar. Det handlar om hälsa och kultur. Movement gör det möjligt att barn och ungdomar gör stadens offentliga rum till sina egna. Det behövs flera inkluderande platser.

Ungdomar får jobb, blir lokala förebilder för barn och tillsammans skapar vi alla en bättre framtid.

Movement använder entreprenörskap, rörelseglädje och kulturella uttryck som medel för att skapa positiv utveckling för barn, ungdomar och samhället.

Basket, dans och en ung redaktion utgör kärnan av det tio veckor långa evenemanget. Redaktionen gör att ungdomarna röster blir hörda!

Resultatet av ungdomarnas engagemang kan ställas ut under Frihamnsdagarna under hösten.

Handledare till ungdomsredaktionen Movement sommaren 2022

Socialförvaltningen Hisingen, Biskopsgården

Arbetsbeskrivning

Socialförvaltningen Hisingen kommer under sommaren 2022 att ta emot fem feriearbetare som ska arbeta som redaktörer. Ett roligt och annorlunda sommarjobb. Det är ungdomar som går i ettan eller tvåan på gymnasiet. Därför söker vi nu efter tre mediekompetenta handledare som kan arbetsleda och inspirera de unga redaktörerna. Arbetet går ut på att handleda det redaktionella och konstnärliga arbetet i nyhetsredaktionen i Biskopsgården. Temat för sommarens ungdomsredaktion är demokrati.

De unga redaktörerna kommer att vara hos oss och arbeta mellan perioden 13/6 – 12/8. Detta fördelat på 3 olika perioder:

Period 1: 13/6 – 1/7
Period 2: 4/7 – 22/7
Period 3: 25/7 – 12/8

Vi söker efter handledare för en eller flera av dessa perioder men önskar att man helst kan jobba alla tre perioder.

 

Kvalifikationer

Vi söker en trygg, organiserad och lyhörd ledare till våra ungdomar som kommer på besök i sommar. Besökarna kan välja att jobba som redaktörer för en dag. Vi söker dig som är socialt utåtriktad, driftig, ansvarstagande samt innehar någon form av vana att leda en grupp som arbetsledare/teamleader inom media och kommunikation.

Tidigare erfarenheter av praktiskt arbete med att skriva texter, filma, genomföra intervjuer, samhällsgranskning, källkritik är meriterande då ungdomarnas uppgift till största del blir att vara ute och filma nyhetsinslag, skriva redaktionella artiklar, skriva dikter eller fotografera. Vi ser med fördel att du är van vid att arbeta med medieproduktion från ax till limpa, hantera sociala media och WordPress som hemsideplattform. Arbetet ska genomföras med eftertanke, omsorg för målgruppen och alla ska roligt under tiden.

Om du känner att dessa egenskaper passar in på dig och du är sugen på en rolig och fartfylld sommar i Biskopsgården tillsammans med ett helt gäng blivande kommunikatörer och andra härliga ungdomar så skicka in din ansökan.

Hoppas att vi ses i sommar!

Om Movement Gbg

Movement Gbg är en sommarsatsning för att skapa bestående social förändring genom att ge ungdomar egenmakt för att skapa meningsfulla platser med kulturella, sociala och fysiska aktiviteter.  Ett särskilt fokus ska riktas till litteraturstaden Göteborg och vikten av att främja läsning genom en ungdomsredaktion.

Rörelse, dans och en ungdomsredaktion utgör kärnan av det tio veckor långa evenemanget. Redaktionen gör att ungdomarna röster blir hörda. 2022 är ett valår och många ungdomar är förstagångsväljare. Det är så läs- och skrivförståelse integreras in i verksamheten. Det är bra för demokratin, individen och samhället. Alla aktiviteter är självklart helt kostnadsfria för besökarna.

Vi som arrangerar Movement är Socialförvaltningen Hisingen tillsammans med Västra Hisingen Basket och fler samarbetspartner inom näringslivet, föreningslivet och offentlig sektor.

 

Kontakt

Ali Tabrizi – ali@vhbasket.se

0703 103 304