Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Nätverksträff 2

Hälsofrämjande processer i Göteborg

– meningsfull fritid och vägen till innanförskap

2021-04-14 @ 15:00 16:00

Hej, nu är det dags för den andra träffen. Du var inbjuden i december 2020 i uppstartsmötet och nu kallar vi till nästa dialogmöte för att lyssna in och informera.

Bakgrund och problemformulering till insatsen är att hälsa är en jämlikhetsfråga och att preventiva insatser är lönsamma. Något som Ingvar Nilsson berättade om i en konferens i Sjumilahallen hösten 2020 >>.

Programförklaringen är densamma som förut ”Genom förebyggande och utvecklande aktiviteter för målgrupperna och en motiverande och stöttande lärandemiljö skapas utvecklande och mer jämlika förutsättningar för invånarna.”

Målgruppen är civilsamhället, tjänsteperson och politiker och näringslivet som vill bidra till att utveckla Biskopsgården.

Agenda

  1. Presentationsrunda
  2. Aktuell status i satsningen
  3. Samverkan: behov och möjligheter
  4. Vad som är på gång
  5. Nästa steg
Kostnadsfritt seminarium

På uppstartsmötet pratade vi om vikten av fysisk aktivitet. Faktum är att endast 13% av flickor i gymnasieåldern når de rekommenderade nivåerna för fysisk aktivitet. Dessa vanor befäster man som ung.

”Rörelserikedom, den nya lösningen för fysiskt aktiva och välmående barn”. Dean Kriellaars (CAN). Dean är expert på physical literacy, eller rörelserikedom som vi kallar det på svenska, och kanske världens främsta ambassadör på detta nya koncept för fysiskt aktivitet. Dean brinner för att sprida budskapet om rörelserikedom och för att bidra till att bekämpa den epidemi av inaktivitet som sprider sig snabbt. Han är verksam vid University of Manitoba, är väl anlitad talare världen över och har utvecklat metoder och program som används brett i Kanada. Dean är även fysisk rådgivare åt Cirque de Soleil.

Västra Hisingen Basket

Ali Tabrizi, 0703103304

Visa Arrangör-webbplats